csütörtök, április 28, 2005

swamp and crocodiles

Bar azt igertem magamnak, hogy csak ujdonsagokrol fogok irni az eletembol (huh, reg nincsen akkor mar ujdonsag, mi?), most megsem birom ki hogy ne emlitsem meg a tegnapi vitatkozasunkat az osztalyban.
Es hadd irjam le a "metaforat" amit targyaltunk:
Szoval, ha elmegyek az allatkertbe es mondjuk vagyok mar 18-20 eves, mar tudom melyik allat enne meg szivesen, melyik nem. Na hat. Akkor azt is tudjuk mar hogy a krokodilok szivesen, sot biztosan megebedelnek. Valakinek ez kerdojel? Marmint tudom: ha bemegyek a ketrecebe es ott ugralok, 100% hogy a krokko megkostol. Ebben az esetben ki a hibas?
A krokko? ok, eleg baj az, hogy husevo allat. De ez van! O igy dontott, elni kell vele.
Azaz kerulni.
Tehat ha 3 darabb ember ugy dont lefilmezi a krokkot kozelrol es meg interjut is vesz tolle, es a krokko ugy dont, hogy megtartja oket ebedul, ki a hibas es felelotlen?
Es ha a krokko 60 millio dolcsit ker az ebedje helyett?
Es kozben, mesze az allatkerttol ezrek elnek mocsarban. vagy nem is mocsarban, hanem a frissen alakult Temesi tengerben. Ezrek elveszitettek a hazukat es vele eggyutt mindenuket.
A nagy fonok meg mit mond?
-Azok az emberek akik elveszitettek mindenuket az arviz-mocsar miatt, hibasak a sajat sorsukert: miert nem biztositottak a hazukat (!?!?!??!?) Boldoguljanak egyedul.
- A 3 szerencsetlen akik sajat felelosegukre bemasztak a krokko ketrecebe es az nem akarja elengedni oket (jeesh.. big surprize), azok szegenyek, sajnaljuk oket, foglalkozzunk veluk. Es adjunk ertuk annyi penzt, amibol talan vissza lehetne epiteni 2-3 falut,(s igy ezrek visszakapnak a lakasukat.)

A kerdes az, hogy kit kellene sajnalni? es ki a prioritas?

3 Hozzászólások:

Anonymous Névtelen ezt mondta...

Nem figyelem a hirek, a tv-t, s gozom sincs mi van most a 3primassal. De akkor ezek szerint fizetnek?

Nehez megerteni mi miert van, foleg, ha emberek dontenek rola... a biztositasos dologrol pedig... a biztositok a sajat hasznukat keresik, s ha veszelyes a zona akkor nem biztositanak mindent, csak egy par dolgot... szoval... majd odaat minden vissza lesz fizetve.

apropo, ettel mar croco-t? finom ;)

7:58 de., április 29, 2005  
Blogger Tücike ezt mondta...

Tobb mint valoszinu hogy fizetnek. es ez az idegesito. hogy a kedves prim(as)miniszterunk a temesi elazott lakosokat felulrol kezeli, hogy miert enm biztositottak, azonban a 3primas erdekes modon nem hibas azert mert tul kozel mentek a tuzhoz (megmondtak nekik hogy maradjanak a zold ovezetben, de nem, ok okosabbak kellett legyenek).
Es olyan osszegekrol van szo, amelyek sokat segitenenek a teljesen osszeomlott falvakon. Legalabb azt nezd meg kiddos, ugy nez ki mintha a temesnek deltaja lenne.

A biztositasrol meg annyit, hogy magyarazd el a 80 eves Mozsi bacsinak hogy mi is az, amennyiben talan lenne is penzuk ra. es most mar senki sem biztosit itteni falvakban. ezek utan mar biztos nem.

haha.. marmint mi lesz ha mi harapjuk meg a croccot? igen, ettem es finom :)

10:20 de., április 29, 2005  
Blogger csongor ezt mondta...

azokon segitenek majd akiket jobban mediatizalnak... nezd meg...
mindenki ugy akar segiteni hogy lehetoleg az egesz vilag lassa a tetteit. (aka. farizeusok a bibliai idokben :P )
mar nem az a nagyobb segitseg, hogy hany embert segitettem meg, hanem az hogy hany ember vette eszre, hogy segitesz.
jobb nemzetkozi hosnek lenni mintsem csak helyi hos - sajnos mindenutt latni ezt a hajlamot :(

8:42 du., április 29, 2005  

Megjegyzés küldése

<< Home