péntek, november 04, 2005

Choose your pet

Almodozni szabad.
s mivel en arrol almodom, hogy nekem is lessz hazam, es udvaram, mar azon almodozom, hogy milyen allataim lesznek. G.-vel mar neki fogtunk az alkudozasnak. mindegyikunk valaszt egyet, es mindenki foglalkozik a sajtjaval.
G.-nek nagyon evidens a dontese: dobermanja lesz. Athos-nak fogjak hivni. Idetlenre neveljuk. (vagyis ha egy tolvaj ranez, megijedjen, de o nem kell tudja, hogy szegeny csak jatszani akar vele). nem vagjuk le se fulet se farkat. egy nagy idetlen allat lesz. :)

nallam nehezebb.
nem tudok donteni.
mert nagyon megszerettem a basset hound-ot.
but i'm a cat person. nem mondhtaok le a macskarol.
ugyhogy a basset-tel meg varunk, es majd az elso gyerek 2-ik karacsonyan, kap egy kutyust :D

tehat csak macska lesz.
erdekes dolog. ha valakit megkerdezel mi a velemenyuk a macskakrol, kb. 80%-a azt mondja, mig kicsikek addig aranyosak, de mikor megnonek, akkor utalatosak. lustak. arogansak. nem jatszanak. alusznak egesz nap.
nos, en elturom a macskakat mig kicsik. tenyleg: aranyosak meg minden. de annyi. kis hulye allatok...
na mar: amikor megnonek. es lustakka valnak. es arongansak. es alusznak egesz nap.
en akkor szeretem oket.
nem nyivakolnak egyfolytaban. meggondoljak, ha erdemes-e elhagynai a fotelt, ha hivod. hizelegnek amikor ehesek. nana: ezek a macskak.
szoval megtalaltam a discovery oldalan(lasd cim link) a macska-faj keresot. hogy tudjam meg melyik a nekem valo idealis macska.

az elso kerdes:
How active would you like your cat to be?
5 varians kozul en az utolsot valasztom: "relaxed and sedentary"
azt hiszem nem letezik ilyen macska, mert az oldal ahova ez kuld, az nem mukodik jol. de ha mast valasztol (mint pl "Somewhat active"), akkor sikeresen tovabb visz.
kb 10 kerdes utan kikop tobb varianst, a valaszaidtol fuggoen.
nekem az elso eredmeny valami Axi macska lett. de mivelhogy annak nincsen farka, azonnal kiesett a listamrol.

na de a masodik, az a tokeletes macska: British Shorthaired Cat. ezennel kimasolok egy par dolgot rolla:

"Personality:
If you’re looking for a cat that will loot your refrigerator and swing dizzily from your chandeliers, then the British Shorthair is not for you. Brits are quiet, even-tempered, undemanding cats with a bit of typical British reserve, particularly when they’re first introduced. When they get over their initial shyness, however, they become extreme-ly faithful companions. British Shorthairs tend to show their loyalty to the entire family rather than select one person with whom to bond. British Shorthair breeders describe Brits as cats that like to keep a low profile—sweet and affectionate but not clingy “in-your-face” type cats. They tend to be independent and if left on their own can usually adapt quite well."

ugye hogy tokeletes?
na marmost legszivesebben egy oreg brit macskat vennek, dehat csak jo lenne ha en nevelnem fel.
most mar csak kapjak Temesvaron. es ne keruljon tobbe mint egy haz.

0 Hozzászólások:

Megjegyzés küldése

<< Home