csütörtök, július 07, 2005

MTS Leasing es a lelkiismeretes német befektetők

Ha egy ev mulva tortent volna, talan en is a helyi irodajuk elott orjongenek.
A fenti cikket olvastam el, es a vegen megjelenik egy level, amit egy olvasotol kapott a "Ghiseul Bancar" szerkesztosege. nagyon jo kerdeseket rakott fel. Pont azokat, amik bennem forogtak.
Miutan eszrevettuk ezt az ajanlatot, azonnal oromrivalgasba kezdtunk. az 5%-os kamat nagyon kacsingatott. Egy jo lehetoseg lett volna arra, hogy penzt kapjunk a hazunk felepitesere.
Azonban az 5%-os kamat gyanus. figyelembe veve hogy mas kolcsonok 11-12%-os kamattal kaphatoak a piacon.
1.-es kerdes: ha nekem, egyszeru halandonak gyanus, MASNAK MIERT NEM ??? Mint pl azoknak akik engedelyt adtak a ceg mukodesere. azok kellene ertsenek hozza, nem?????
Mivelhogy gyanus volt, utana neztem a Google-on a cegnek. Egyszeru Google (nem, Fraktal?)
Feltunt hogy minden informacio Romaniabol van csak. A reklamozott "16 ev tapasztalat Nemetorszagban" sehol sem jelenik meg. Azaz talaltam egy siteot ahol amerikai emberkek targyalnak az MTS-rol. Ahol eleg erdekes informaciokat tudunk meg:
Nemetorszagban a ceg hal-kereskedelemmel foglalkozik (as in Fish). Az irodajuk cime es telefonja a patron bacsi szemelyes cime es telefonszamja. Es egyebb ilyen problemak (check the link)
2.-es kerdes: ha en egyszeru halando ezt megtalalom egyszeru Google-on ezeket az informciokat, amik elegge gyanusnak festik le a ceget, akkor azok akik ERTENEK IS HOZZA, azok miert nem talaltak meg?

3.-as kerdes: hogy letezik, hogy annyian promovaltak ezt a nem letezo nemetorszagi ceget?hogy kaptak meg egyaltalan azt az allami engedelyt? vagy mas intezmenyek mint pl. a Ghiseul Bancar, aki allitolag a legjobban informalt szervezett a teruleten, hogy nem jott ra, hogy ez "tzeapa"????

Es akarmilyen gyanus volt minden, alig vartam, hogy elmenjunk a helyi Mts-hez, hogy lassuk meg, ha adnak nekunk penzt, hogy epitsuk fel a hazikonkat. Mert a szegeny ember azt keresi, mi a legjobb uzlet. Es ez volt a legjobbb uzlet. EZERT volt a legjobb uzlet.

Na ezt ki kellett adjam magambol.
Szoval maradunk a 11-12%-os kamattal rendelkezo kolcsonokkel.
Elebb utobb csak lesz valami.

3 Hozzászólások:

Blogger Időbeosztás-guru ezt mondta...

Gratula Tucike, ennek jol utanajartal. Kulonben erdekes, hogy meg 2005-ben is letezik, hogy ilyesmik tortennek nalunk...nem volt eleg a Caritas, a FNI, a SAFI, Dacia-Felix meg a tobbi bank, amit csodbe vittek...most meg ez is. Szerencsere nem volt sok kliense az MTS-nek, de azok jol "kotizaltak" :), legtobben szazezer eurokat fizettek ki.

Konnyu az ilyeneknek bedolni, meg "jol informalt" embereknek is. Szoval vegulis biztos ami biztos alapon erdemes inkabb a hirnevet nezni, mint a kamatot... A hazakkal jol behuzhatjak az embert, az Impact ceg is igy csinalt. Amikor az euro lecsokkent 41.000 lejrol, azt mondta a klienseknek, hogy sajnaljuk, most 38.000 az euro, vagy fizetitek a kulonbseget, vagy nem epitjuk tovabb a hazat.

Na es hol lesz hazatok Tucike, a Braytim negyedben, vagy mi a neve? ;)

3:05 du., július 07, 2005  
Blogger Tücike ezt mondta...

hehe..
nem a braytimben.
hanem a "Rudicica" negyedben :))))
egyelore 3 kilometerre van a mostani lakasunktol - meg nem tarozik temesvarhoz, de kb par ev mulva mar magaba nyeli, mert arra terjed a varos.
egyelore csupa elony, hogy egy pici kis tanya. (olcsobb lesz az atiratas, meg az utana jaras)

Csunya dolog amit az impact csinalt. de most ok is kaptak egy kis pofont. az MTS-tol.

700 kliens. tenyleg azt mondod hogy nem sok.
de valojaban az atalag eloleg amiket lefizettek uti a szazezer eurokat. a mi kis elolegunk nem sokat nyomott volna, de az a kicsi nekunk a minden. szoval elegge relativak ezek az osszegek.
a hirnev sokat tesz.
de romaniaban volt hirneve. ezen csodalkozok, hogy mi alapjan hireszteltek oket?
es foleg a ghiseul bancar-on csodalkozok, mert nekem ok voltak a legjobb "informatorjaim".. :(
nem tudom kiben lehet mar megbizni.

3:19 du., július 07, 2005  
Anonymous Névtelen ezt mondta...

ahogy olvastam ma reggel az egyik blogban, egy ideillo lukeseget irok be :)

Korrupcio = az amibol bennunket kihagynak

szoval, nekunk marad az, hogy jol korbenezunk. S probaljuk csokkenteni a riziko faktorokat. Ha nem sikerul, nem sikerul csorok maradunk :) de majd odaat forever a jussunk es nem szivhatja le rolunk mar senki, meg az ado sem :)

8:09 de., július 11, 2005  

Megjegyzés küldése

<< Home