szerda, június 28, 2006

A terrorist of our own...

The most funny (?!?) thing happened yesterday. We caught a terrorist, trying to blow up the center of Timisoara. If anyone interested, here is a part of the story:

“Letartóztatott egy terrorcselekmény tervezésével gyanúsított lugosi illetőségű férfit hétfő este Buziásfürdő határában a SRI és az ügyészség szervezett bűnözés osztálya. A 28 éves Ioan Florin Lesch terve a hivatalos közlés szerint az volt, hogy mobiltelefonos távirányítással felrobbant Temesvár belvárosában egy autóba rejtett, házilag, két PB-gázpalackból készült robbanószerkezetet..”

Of course our terrorists aren’t performing as well, as the real do. As one “insider” said:

“In lumea araba, gestul lui Florian pare de-a dreptul hilar. "Este primul terorist din lume cu butelie", spune un cetatean irakian, rezident in Romania, care a dorit sa-si pastreze anonimatul. "Patania romanului e demna de o istorie comica a terorismului. Nu sta in obisnuinta unui terorist autentic sa actioneze atat de aberant. Cred ca aici este vorba doar de un om bolnav care a vazut prea multe filme, ca abunda filmele cu teroristi arabi pe toate posturile. Nu era cazul sa se ajunga pana aici, daca tot era urmarit de atata timp".”

So we have a hilarious terrorist, who works with gas containers, but at least he means business. The sad thing is that probably this is a very sick man, who saw too many news and movies, and tried to have his own moment of glory. Romania is too insignificant to have real attacks. Lucky us.

I don’t know the size of the blast a gas container can provoke, and I don’t want to find out. I hope we never do.

3 Hozzászólások:

Blogger csabapu ezt mondta...

Hadd idézzek a mai Hirlapból, Veres Istvántól egy részletet ezzel kapcsolatban: "...De nagy szerencsénkre a Román Hírszerző Szolgálat már jó ideje figyelte őt, s ennek köszönhető, hogy elfogták, mielőtt még Temesvárra érkezett volna a két aragázpalackkal, amelyek pl. disznóvágáskor felrobbanhatnak, de robbanószernek azért nemigen nevezhetők.
Függetlenül attól, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, az abban közreműködő szervek igazolhatják vele létjogosultságukat. Mivel a terrorizmus a világ első számú ellensége, nálunk is az ellene való harcra készítenek fel mindenkit, aki valamilyen formában a védelemmel foglalkozik. A terroristák ellen harcolnak a titkosszolgálatok, a speciális alakulatok, de még a hadsereg is legfőképpen ebből a leckéből készül leginkább, nem lévén immár országunknak egyéb ellensége, hiszen nem fenyeget sem a kelet, sem a nyugat, sőt, Magyarország sem akarja elvenni Erdélyt.
A lugosi „terrorista” tehát így járt. Egy másikat viszont szépen szabadon engedtek, miután vadászpuskájával jól fejbelőtt egy Văcăreşti melleti horgásztónál egy fiatalembert. Igaz, hogy a tavi horgászatot az illető kibérelte az államtól, s az is igaz, hogy az áldozat fürödni merészelt a tóban. Úgy látszik, vadászpuskával embereket meglőni nem akkora bűn, hogy azért őrizetbe vegyenek valakit.
Nehezen érthető dolgok ezek. Nem csoda ebben a kánikulában."

8:58 du., június 28, 2006  
Blogger wonda ezt mondta...

Good thing that no one was hurt. He is trying to be a hero but it is still terrfying! We have schoolboys and other crazy people trying that before.

3:47 de., június 29, 2006  
Blogger Tücike ezt mondta...

yes, good thing they cought him in time. Although Csaba says you can't provoke much of a blast with gas containers, but who knows. It scares me, that there are people this sick. And he had friends, who got away, for lack of evidence. :(

1:48 du., június 29, 2006  

Megjegyzés küldése

<< Home