csütörtök, október 07, 2004

Es most valami ertelmesebbet

Mar elnezitek nekem, megint idezni fogok:

mar reg jar a fejemben ez az idezet, es nem tudom mit kezdjek vele

"Hiszen amit teszek, azt nem is ertem.Mert nem azt cselekszem, amit akarok, hanem azt teszem amit gyulolok... Tudom, hogy enbennem, vagyis a testemben nem lakik jo, minthogy arra, hogy akarjam a jot, van lehetosegem, de arra hogy megtegyem, nincs.... Azt a torvenyt talalom tehat magamban, hogy - mikozben a jot akarom tenni - csak a rosszat tudom cselekedni. Mert gyonyorkodom az Isten torvenyeben a belso ember szerint, de tagjaimban egy masik torvenyt latok, amely harcol az ertelmemben levo torveny ellen, es foglyul ejt a bun tagjaimban levo torvenyevel.

En nyomorult ember! Ki szabadit meg ebbol a halalra itelt testbol?"


3 Hozzászólások:

Blogger Laszlo ezt mondta...

Milyen jó tudni, ugye, hogy nem vagy egyedül ebben? Pál apostol, a nagy Pál apostol is ebben benne volt. Emberek vagyunk, s elesünk. De Isten tudja ezt, s kegyelmet ad.
Persze ez semmiképpen sem szabad elnézővé tegyen magammal szemben, sőt hálásabbá, s arra kell adjon erőt s bátorságot, hogy ne cselekedjem többet azt, amit nem akarok, amit Isten nem akar. Kell engedjem élni bennem Krisztust. Élni, s győzni a bűn felett. Érdekes, mi?

9:09 du., október 07, 2004  
Blogger Tücike ezt mondta...

Igen, Oszkar. Nagyon igazad van. Ez az idezet valahogy letisztazta bennem, hogy meg Pal is harcolt azon amin en is. 2000 ev kulonbseggel, de pont ugyanazt a harcot visszuk. ez nagyon erdekes.
A biblia egyik Leg-emberkozelibb idezetet latom ebben a szovegben.

9:04 de., október 08, 2004  
Blogger kiddos ezt mondta...

szoval van 10 pontom.
De mire valthatom? :)

Amugy Isten igeje elo es hato, simogat, de vag is. S hogy mikor talaljuk meg a megfelelo egyutterzo iget, nem konnyu megmondani. Ez egyfajta egybeolvadas utan valosul meg. Day by day, enekelgeti a Point of Grace.

2:25 du., október 08, 2004  

Megjegyzés küldése

<< Home