hétfő, október 25, 2004

Politika es a Hit

Es most vissza a politikahoz

A Hogyisvanezen felkapott tema lett a politika, es a valasztas.

Bar tobb dolog megragadta a figyelmemet, megprobalok csak egy parrol targyalni.



1. "Ha Amerikaban elnek, biztos Bushra szavaznek, mert lattam hogy imadkoznak valasztas elott"

Hat ez nagy harapas lenne. Aki jart mar arrafele, kerem nyilatkozzon, de az en tapasztalatom szerint(nem voltam ott, de eltem koztuk itt) az amerikaiak minden elott imadkoznak. Ottan nem nagy dolog kimondani Isten nevet, es Ra hivatkozni. Eppen ugy ahogy nallunk ez nem szokas, ottan nagyon is. Pont ugy mint az "I love you" kozhellye vallasa, az ima egy altalanos dologga vallt. Britney spears mielott egy bikiniben es egy kigyoban vonaglana a szinpadon, kezet fog a stabbal es imadkoznak azert hogy sokan legyenek a clubban es sokan nyaladzanak utana. Ezek szerint Britney Spears egy komoly hivo lany? Pont ilyen komoly hivo lehet az a "imadkozo szlelemu" elnok is, aki olajert kepes lerohanni egy orszagot. Mivel jobb ez annal, mint az Isten neveben lemeszarolni artatlan embereket? Es mennyire dont jol egy olyan ember, aki vakon kovet valakit csak azert mert latja hogy a tv-ben az kiejtette Isten nevet.

Mert ha ezek a komoly hivoseg peldai (Bush es Britney) akkor inkabb kezdjuk azzal hogy mi is a komoly hivoseg, es hogyan valtozik ez a fogalom ertelme keletrol nyugatra es eszakrol delre.



2. "Nem orok otthonunk ez, nem erdemes foglalkozni a politikaval, es az orszag helyzetevel".

Mire odajutottam hogy megirjam ezt a postot, Jozsi mar valaszolt a helyes igeverssel. Szoval nem reszeltezem. (Szerintem) sajnos hogy vannak ilyen gondolkodasu egyenek is. Ha nem ez az orok otthonom, akkor nem erdekel... atlebegek ezen a foldi eleten es remenykedem hogy mihamarabb meghalok. Talan ez igy nagyon morbid, de szerintem ez az alapja ennek az allitasnak.



3. "Hal' Istennek, Isten is rajott hogy tul jo vagyok ennek az orszagnak, es nagyon vilagos kijelentest adott arrol hogy o engem veletlenul ejtett le ebbe az orszagba, es inkabb egy nyugati orszagban lat engem. Ott jobban tudom szolgalni az O akaratat. Ugyhogy ha Isten is ugy akarja (es EN BIZTOS tudom hogy O ugy akarja), akkor en KI KELL koltozzek ebbol a pocsek orszagbol, hogy az O akaratat tudjam megtenni. "

Ha ez a velemenyetek, akkor kerlek ne olvassatok tovabb.....

...mert szerintem az ilyen mondja ki kereken hogy:" itt nem tudok megfelelo munkahelyet kapni, keveset keresek, nem latom hogy boldoguljak, es inkabb ki szeretnek koltozni nyugatra, mert ott mindenkepp jobb lesz a fizetesem es az eletkorulmenyem". Legyunk oszintek.

Ha valakit megsertettem elnezest kerek.



Es most befejezem.

I can take the comments.. Take your best shot.




2 Hozzászólások:

Blogger kiddos ezt mondta...

kedves tucike, jol irtal.

Nincs mit kommentalni hozza. Akik csak a sajat igazsagukat tartjak mervadonak, azokrol nekem is megvan a velemenyem. S aki nem szereti pl. a mi szulofoldunk "nyomorat", az vendegeskedjen egy picit pl. Sierra Leone-ban.
Sok erdekesseg van ezen a foldon. Szegyen ha tisztesseges vagy, vagy ha nem jarsz a kocsmaban s nem iszol a komad egeszsegere... S hogy a mostani szavazasnal mi lesz szegyen, nem tudom. Mivel koztudott, hogy minden politikus hazudik, tisztelet a kivetelnek. A kivetel viszont nem marad sokaig hatalmon, mert a korruptak letolatjak... Szoval nem konnyu igaz politikusnak lenni. "You don't have to be picture perfect", de regi ez a szam, s ma meg azt latom, hogy mindenki erre hajt. S akik nem ilyesmire hajtanak azok... sajnos. De nyugaton is ez megy a politikaban... legyen az magyar, nemet, stb. Ott is vannak nagy kihagasok, csakhat mindenki a sajat foldjen latja a kihagasokat.

S hogy pl. a korosvidek nem orok otthonom, nem baj, de attol meg megszolithatom az embert, hogy ne dobja ki a szemetet a lehuzott ablakon, hogy celozzon pontosabban a kukaban, hogy nem csak az ove a jarda savszelessege...

Nekem csak egy bajom van. Mit jelent mertekletesnek lenni?
S aki meg Isten nevet hasznalja adunak arra, hogy kimehessen a "nyomorbol" az szegyelje magat. Az olvassa el a Mozes masodik konyvet, s ha ott nem pirul el amikor azt olvassa, hogy "Ne mondd ki hiába Istenednek, az Úrnak a nevét, mert ..." akkor vegye azt a faradtsagot es egesse le magat.

Minden jot. S szavazzatok a hitre, a remenysegre, a szeretetre, a baratsagra, az oszintesegre, a jozansagra... mindarra ami ma lehet nem divat, de majd odaat hasznunkra valik.

8:02 de., október 27, 2004  
Blogger Laszlo ezt mondta...

Igen.
"Ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, minden napnak megvan a maga baja.""Keressétek először Istennek országát".
Szerintem, ahogy ezekből az igeversekből is meglátom, s úgy a Biblia szerint általában, az engedelmesség mindig a jelenre vonatkozik. Isten ott vár el engedelmességet, ahol vagyok, most. Itt kell hűséges legyek, itt kell mindent odaadjak érte, első és utolsó időmet, pénzemet, erőmet Neki adjam.

Másik dolog. Hogy ejthetett bele Isten véletlenül egy országba, egy helyzetbe, egy időpontba. Nem Isten az, aki mindent tud, és mindent pontosan, biztosan megtervez és véghezvisz? Vajon elfelejtette, hogy az a személy Amerikában kéne lakjon egy teniszpályás és úgyómedencés villában? Vajon véletlenül mondta az Úr Jézus, hogy "ahol a ti kincsetek, ott a ti szivetek is"?

12:21 de., október 28, 2004  

Megjegyzés küldése

<< Home